Om pianoskolan

Söker du en pianoskola i Malmö? Pianoundervisning för dig eller ditt barn? Som pianolärare erbjuder jag pianolektioner till både barn och vuxna!

År 2017 tog jag över Malmö Piano Academy. Pianoskolan finns på Jörgen Kocksgatan 65A i Malmö. Undervisningen sker i form av privata pianolektioner, eller ibland i grupper av två. Jag undervisar i klassisk musik, jazz, pop, rock, världsmusik.

Inga förkunskaper krävs för nya elever och jag tillhandahåller material i början. Både barn och vuxna är välkomna.

Nytt för 2020 är att de tre bästa pianister kommer rekommenderas till olika Masterclass under sommaren i Italien, Tyskland och Storbritannien. Från 2020 kan man också anmäla sig till ABRSMs musikteori och pianoexaminationer om man så önskar.

Som utövande musiker och pianolärare tänker jag att en pianist är en konstnär och en idrottare allt i en. Därför läggs stor vikt i undervisningen på musikhistoria, musik- harmoni, funktion och formanalys samt kroppshållning, specifik pianoteknik, övnings- och inlärningstekniker. Om du anmäler dig till vår pianoskola kommer du ta del av all den kunskapen under alla pianolektioner.

 

Vad har Bach, Beethoven, Mozart, Yann Tiersen, Chick Corea, Miles Davis, och många fler musiker och konstnärer men egentligen alla människor i gemensamt…? Alla känner smärta, glädje, kärlek, rädsla. Vi är alla människor och alla har någonting att berätta med musik eller andra konstformer. Och barn utvecklas både språkligt men också kognitivt så mycket mer och fortare om de kommer i kontakt med musik (https://utforskasinnet.se/kan-man-gora-barn-smartare-med-musik/). Men det här är något som inte gäller bara barn, utan alla kan ha nytta av musiklektioner även i senare ålder (https://www.nationalgeographic.com/news/2014/1/140103-music-lessons-brain-aging-cognitive-neuroscience/). Kognitivt kan man utvecklas livet ut och man får stora fördelar av det (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447697/)

 

Så varför inte ge din hjärna och din själ den träningen och tid de förtjänar? Anmäl dig nu till pianolektioner och börja nu!

 

 

 

Utrustning:

I studion sker lektionerna på en Steinway B-211 flygel, utvald och signerad av den store och världsberömde pianist och dirigent Daniel Barenboim.

Det finns även en bekväm soffa och Hi-Fi ljudsystem med Focal 807W högtalare. Rummet har kontrollerade temperatur och luftfuktighet.

Malmö Pianoskola pianolektioner flygel
Share:
© Daniel Guas 2018