Biografi

Daniel Guas är en svensk-argentinsk pianist. Född i La Plata, Buenos Aires, Argentina.

Han studerade under ledning av Dina Hafter och Juan Carlos Arabián. Sedan 2014 studerar han för professor Hans Pålsson vid Musikhögskolan i Malmö. Han har även deltagit i masterclasses med Francisca Skoogh, Elsa Puppulo och den världsberömda jazzpianisten Michel Camilo.

I maj 2018 spelade han Schumanns pianokonsert op. 54 i a-moll på Tivoli konserthus i Köpenhamn under ledningen av den polska dirigenten Marzena Diakun.

Sedan december 2017 studerar han också i Rom på Aimart med den argentinske pianisten Daniel Rivera.

I både 2016 och 2017 har han tilldelats stipendiet “stora pianostipendiet”, som ges av Musikhögskolan i Malmö, för hans kammarmusikaliska arbete och för vidareundervisning i Österrike.

2018 har han belönats med ett av Sveriges största stipendier: “John Andersson i Anders löv”, som ger över 100,000 kronor.

Även i 2018 har Daniel fått stipendiet från Lerici Foundation i Stockholm för sommarstudier i Italien, Helge Axelsson Johnsons stipendium och återigen “stora pianostipendiet” av Musikhögskolan i Malmö.

I februari 2019, har Daniel valts för en andra gång för att vara solist med Musikhögskolan i Malmös Symfoniorkester, och han kommer att spela Prokofievs 3:e pianokonsert under säsongen 2019/2020.

Sedan 2016 driver han Malmö Musikskola då han brinner stark för musikundervisningen.

Share:
© Daniel Guas 2018